YAŞAM KOÇLUĞU

Yonca Uslu

Profesyonel Koç & Eğitmen

  • Üniversite Onaylı
  • Uluslararası Akrediteli
  • Canlı Yayın & Süpervizyon Destekli
  • e-Devlet’te Sorgulanabilir
Yaşam Koçluğu Eğitimi

Yaşam koçluğu eğitimi, sağlıklı iletişim biçimleri ile Yaşam kalitelerini en üst düzeye taşımak isteyenlere yönelik verilen bir danışmanlık hizmetidir. Yaşam koçu olarak uzmanlaşmış kişiler, danışanlarının hayatlarında belirli düzenlemeler yaparak sağlıklı bireylerin sosyal hayata katılımlarına destek olmaktadırlar.

Yaşam koçu olarak çalışan kişilerin aile ilişkilerinden ebeveyn tutumlarına kadar pek çok alanda danışanlarını desteklemeleri söz konusu olmaktadır. Bu nedenle yaşam koçluğu eğitimi bünyesinde çok çeşitli ders içerikleri bulunmaktadır.

Yaşam Koçluğu Nedir?

Yaşam Koçluğu, insanın yaşamının kendisidir. Çünkü koçluk, kişinin yaşamında birlikte yürüdüğü bir yol arkadaşı ve bununla birlikte koçluk, yaşamın içinde, kişinin kendi adına, yaşamına, kendine ve gelişimine dışarıdan bir gözle bakabilme sürecidir.

Yaşam koçluğu temelde değişim yönetimidir. Değişime adapte olmaktır. Bu pencereden, insanların kendilerini çok farklı alanlarda fark etmelerini sağlayan, yürümek istedikleri yolu farkındalıkla seçmelerini, seçtikleri yolda kararlılıkla adım atmalarını destekleyen ve ulaşmak istedikleri yere onları ulaştıran profesyonel bir süreçtir.

Bu yaklaşım karşılıklı iletişim ve bir etkileşimi içerir. Bununla birlikte yaşam koçu penceresinden bakıldığında; koç, çok iyi dinleyip oradan hareketle çok güçlü sorular soran ve kişiye alan açarak onu destekleyen kişidir.

O zaman, yaşam koçu kimdir? Yaşam koçu ne demek? Sorularının cevabına bakalım.

Yaşam koçu; kişiyi, nötr, tamamen yargısız biçimde, çok iyi dinleyerek, onun ulaşmak istediği sonuçlara ulaşmasını destekleyecek yöntemler konusundaki yetkinliği ile o yöntemleri kullanabilen ve kişiye ait özel bilgiyi ömür boyu gizli tutabilen yol arkadaşıdır.

Koçun, koçluk konusundaki sürekli gelişen bilgi ve deneyiminin dışında, koçluk yaptığı kişilerin konu meslek yada gündemleri hakkında uzmanlığının olması gerekmez.

Yaşam Koçluğu Eğitimlerinde Neler Bulunur?

Yaşam Koçu olmak isteyenlerin aldıkları eğitim içeriklerinde öncelikli olarak temel eğitimbilimleri dersleri verilmektedir. Kuramsal temeller doğru bir şekilde verildikten sonra uygulama yöntemlerine ilişkin pratik eğitimler de diğer modüllerin içerisinde ayrıntılı olarak işlenmektedir.

Yaşam koçluğu kursu olarak verilmekte olan bu paket programlarımızda temel eğitimlerin tamamlanmasından önce ileri düzey eğitimlerin alınması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle her modül bitiminde başarı durumu ölçülmekte ve ileri düzey eğitime kabul de bu kriterler üzerinden sağlanmaktadır.

Yaşam Koçluğu Nasıl Uygulanır?

Yaşam Koçu, bütün bu sistemleri farkındalıkla bilerek uygulayan kişidir. Bunun için koçun, başlangıcı olup sonu olmayan bir eğitim sürecine girmesi gerekir. Bu işi profesyonel olarak yapmak üzere gerekli teknikleri öğrenmenin yanı sıra, “Koç konumu” denilen yaklaşımı ve bu yaklaşımın gerektirdiği yetkinlikleri kazanmak adına, çok ciddi bir şekilde kendi üzerinde yaşam boyu çalışmayı, öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi gerektirir.

Yaşam Koçluğu Eğitimine Kimler Katılabilir?

Yaşam koçu olmak isteyenlerin öncelikle bir lisans düzeyinden mezun olmaları beklenmektedir. Fakat bu alanın danışmanlık alanı olması gerekmemekle birlikte temel becerilerin kullanılabileceği bilgi birikimi zorunlu tutulmaktadır.

Yaşam koçluğu eğitimi almak isteyen kişilerin kurumumuz bünyesinde açılan yaşam koçluğu sertifika programını başarılı bir şekilde bitirmeleri ve akabinde sertifika almaya hak kazanmalarından sonra kendi ofislerinden yaşam koçluğu hizmetlerini verme yetkileri bulunmaktadır.

Yaşam Koçluğu Eğitimini Neden Dual Akademi’den Almalıyım?

Yaşam Koçluğu online eğitim 100 saatlik bir programdır. Program sonunda başarılı olan kişilere Uluslararası Akreditasyona sahip Educert onaylı Yaşam Koçluğu sertifikası verilecektir.

Bu süre zarfında videolar ile zenginleştirilmiş bir yaşam koçluğu çevrim içi eğitimi yanı sıra, okuma dokümanlarınız da ek olarak paylaşılacaktır. Eğitim içerisinde canlı yayınlarında olacağı gibi yüz yüze workshop eğitimler ile de eğitmenimiz tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.

Üstelik, Üniversite ve Uluslararası Akreditasyona sahip Educert onaylı sertifika ile tüm Türkiye ve uluslararası mecrada tanınma şansına sahip olacaksınız.

Kimler Katılabilir ?

Nasıl yaşam koçu olunur? Yaşam Koçluğu mesleği, yaşam koçluğu eğitimi sertifikasına sahip olarak gerçekleştirilen bir meslektir. Yaşam Koçluğunu bu konuda profesyonelleştiğiniz zaman yapabilirsiniz. Fakat bu eğitim öncelikle sizin kendinizde ciddi değişimler olmasını sağlayacaktır. Yani eğitime kendisine yardımcı olmak isteyen kişiler ve bu işi meslek olarak yapmak isteyen kişiler katılabilir.
– Kendi hayatına yön vermekte zorlanan kişiler,
– Hedeflerine ulaşmada zorluk yaşayan ve hep daha iyiye ilerlemek isteyen kişiler,
– Değişim eve gelişime açık, istekli kişiler bu program ile kendi gelişimlerine yardımcı olabilirler.
– Meslek hayatında kazanımda olmak isteyen;
– Psikologlar, PDR’ler, Sağlık Çalışanları, Eğitmenler, Öğretmenler, Emniyet çalışanları ve hatta insan ile ilişkisi olan tüm meslekteki kişiler bu programa katılmayı tercih edebilirler.

Eğitim İçeriği

Tanışma, giriş, beklentiler,
Koçluk nedir / ne değildir?
Koçluğun kökeni,
Koç kimdir?
Koçun özellikleri,
Dünyada koçluk (istatistikler),
Ülkemizde koçluk,
Koçluğun temel kavramları,
Koçluğun ilkeleri,
Koçluk çeşitleri (nişler),
Görüşme nasıl olur?
Güven oluşumu nasıl sağlanır?
Uyumlanma,
Danışanla ilişki tutumları,
Anlaşma,
Koçun dili,
Anda kalmak,
Etkin dinleme,
Geri bildirim,
Motivasyon,
Stres yönetimi,
Doğru sorular,
Yanlış sorular,
Doğru / yanlış yaklaşımlar,
KOÇLUK METODLARI
Yaşam çemberi,
Metafor,
İf /varsay,
Çapalama,
Yeniden çerçeveleme,
Beyin fırtınası,
Değerler testi,
Dök içini,
Eylemleri isimleştirmek,
Meydan okuma,
Ödev,
Öğrenme stilleri,
Traksaksiyonel analiz,
Hedef belirleme,
İletişim becerileri,
İletişim engelleri,
Farklı danışan türleri,
SWOT analizi,
Algı konumları,
Öğrenme aşamaları,
Değişimin şartları,
Farklı kişilik tipleri,
Danışan kişilik özellikleri saptama,
Algı boyutları piramidi,
İnanç kalıpları,
Zaman yönetimi,
GROW modeli,
Meslek olarak koçluk,
Sosyal medya yönetimi,
Danışan bulma / reklam,
Fiyat ve iş kurma,
Güven ilişkisi kurma ve sürdürme,
Danışanın potansiyelini anlama ve geliştirme,
Niş koçluklar,
Fantezi adası testi,
Değerler listesi,
Bir koç olarak hazır mıyım?
Kendime neler katabilirim?
Check list,
Demo koçluk,
Demo koçluk ve inceleme,

Hayalini gerçekleştirmek için şimdi harekete geç!